قدرت نظامی ایران در حوزه موشکی تفاوتی جدی با عربستان سعودی دارد.
قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران یک مولفه جدی در توسعه امنیتی ملی کشورمان است که در دو دهه اخیر تلاش های جدی در جهت ارتقا این مولفه انجام شده است.
اما یکی از دشمنان منطقه ای جمهوری اسلامی ایران رژیم سعودی بوده که در 6 ماه اخیر اقدامات مخربی را ضد جمهوری اسلامی و محور مقاومت انجام داده که یکی از آن ها قطع رابطه با ایران و مقابله با حزب الله لبنان است.
**قدرت نظامی عربستان
اما بر اساس امار گلوبال عربستان سعودی با داشتن جمعیتی بالغ بر 27 میلیون نفر، 235 هزار نفر نیروی خط مقدم، 25 هزار نفر نیروی ذخیره، 1210 دستگاه تانک،432 عراده توپ ، بیش از 6 هزار فروند ادوات زرهی ، 322 سامانه موشکی ، 245 فروند جنگنده، 221 هواپیمای ترابری، 204 فروند هلیکوپتر و 22 فروند هلیکوپتر تهاجمی، 40 ناوجنگی ، ناوچه و مین های جنگی و بودجه نظامی 56 میلیارد و 725 میلیون دلار در رتبه 24 جهان قرار دارد.
البته لازم به توضیح است که بودجه نظامی پادشاهی عربستان چند برابر جمهوری اسلامی ایران بوده و در سال های اخیر تمام توان خود را صرف خرید از کشورهای غربی و به ویژه آمریکا و انگلیس کرده است.
**قدرت نظامی ایران
ایران یکی از کشورهای مهم و استراتژیک منطقه غرب آسیا میباشد که جمعیتی بالغ بر 81 میلیون و 824 هزار نفر دارد که 47 میلیون نفر نیروی انسانی آماده به کار هستند که از این میان 1 میلیون و 400 هزار نفر هر ساله در این کشور به سن نظامی میرسند که 545 هزار نفر از آنها نیروهای حاضر در خطوط مقدم و 1 میلیون و 800 هزار نفر دیگر به عنوان نیروی ذخیره میباشند.
ایران 1 میلیون و 648 هزار و 195 کیلومتر مساحت دارد که 880 کیلومتر آن خط آبی و 5 هزار و 894 کیلومتر از مرزهای ایران نیز مشترک است و این کشور 2 هزار و 440 کیلومتر خط ساحلی دارد. سالانه به طور میانگین 6 میلیارد و 300 میلیون دلار برای بخش نظامی خود بودجه در نظر میگیرد که بخشی از این مبلغ را از طریق فروش نفت تامین میکند.
"جمهوری اسلامی" از لحاظ ذخایر ارزی و طلا 93 میلیارد و 950 میلیون دلار ذخایر در اختیار دارد که از این رقم به همراه در آمد حاصل از فروش نفت، صرف افزایش توان نظامی ایران می شود.
ارتش رژیم سعودی وابستگی شدیدی به غرب و خصوصا ایالات متحده آمریکا دارد و صنعت نظامی آن غیر بومی و خارجی است. یکی دیگر از تفاوتهای مهم ایران و رژیم سعودی این است که ارتش ایران نسبت به رژیم سعودی از سلاح ها و ادوات بومی استفاده میکند و این کشور از تجهیزات غیربومی در ارتش خود بهره میگیرد.
با آنکه ایران از نظر تعداد تجهیزات نظامی نسبت به رژیم سعودی در برخی پارامترها در رتبه پایینتری قرار دارد؛ اما شاخصهای امنیت ملی در ایران نسبت به عربستان تکاملیافتهتر است.
در حوزه صنعت ساخت تانک جمهوری اسلامی ایران انواع تانک های "ذوالفقار"، "صمصام" ، "مبارز"، "تی 72" ، "تیام" ، "چیفتن مدرن" و .... را می سازد و یا بهینه سازی می کند ؛ اما رژیم سعودی از تانک های آمریکایی "آبرامز" استفاده می کند که این نشان دهنده خود کفایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نسبت به سعودی هاست.
تفاوت دیگر جمهوری اسلامی با رژیم سعودی در این است که ایران در ساخت جنگنده گام های بلندی را برداشته و ساخت جنگنده "صاعقه" ، "آذرخش" و "قاهر 313" در این راستاست و البته سعودی ها تنها به خرید جنگنده های پیشرفته از انگلیس و آمریکا بسنده می کنند.
البته توان موشکی رژیم سعودی به هیچ عنوان قابل مقایسه با جمهوری اسلامی ایران نیست و ایران قویترین یگان موشکی را در منطقه در اختیار دارد که این موضوع به دلیل تولید و توسعه دانش موشکی در نیروهای مسلح ایجاد شده است.
**توان موشکی ایران قدرت بازدارنده در منطقه غرب آسیا
جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن انواع موشک های زمین به زمین، ساحل به دریا، زمین به هوا ، هوا به هوا ، هوا به زمین و ... پتانسیل های گسترده ای را در جهت بازدارندگی از هرگونه حمله نظامی ایجاد کرده است.
سرلشکر "محسن رضایی" فرمانده اسبق کل سپاه در این زمینه اظهار داشت: باید بگوییم توان موشکی باعث جلوگیری از حمله دشمن به ایران شد. فرمانده اسبق کل سپاه افزود: ما هیچگاه نمیتوانیم در عرصه قدرت دفاعی متوقف شویم و ما دقیقا براساس آیه شریفه قرآن کریم که میگوید و وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ توانایی خود را افزایش میدهیم و ما به دنبال ماجراجویی نیستیم.
سردار سرتیپ "سید مسعود جزایری" معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: جمهوری اسلامی ایران دکترین و راهبردهای دفاعی بازدارنده و امنیت ساز خود را مستقل از خاص و نیت قدرتهای مستکبر و بیگانگان طراحی و دنبال میکند و اجازه دخالت به احدی در این زمینه را نخواهد داد.
سردار سرتیپ "حسین سلامی" جانشین فرمانده کل سپاه پیرامون بحث موشکی اظهار داشت: امروزه آمریکاییها درباره قدرت موشکی ما بحث میکنند و میخواهند آن را تحریم کنند و ما نیز در پاسخ به آنها میگوییم تا زمانی که تجاوزات و غارتگریهای شما ادامه دارد و تا زمانی که از رژیم صهیونیستی حمایت میکنید ما نیز توان موشکی خود را افزایش میدهیم و ملت غیور ایران بدانند که ما امروز انبارهای موشکی و تونلهای طویلی از موشکهای آماده پرتاب داریم و برای مابقی موشکهایی که تولید میکنیم دچار کمبود فضا هستیم ولی با این وجود توان موشکی خود را افزایش میدهیم.
**ایران شهر موشکی داردو پادشاهی عربستان شهر موشکی ندارد
یکی دیگر از تفاوت های جمهوری اسلامی ایران با رژیم سعودی این است که ایران شهر موشکی دارد و پادشاهی عربستان از داشتن این توانمندی محروم است و دارا بودن "شهرهای موشکی" و "سیلو" از مهمترین تمایزهای قدرت نظامی ایران با عربستان است.
در اکثر مسائل اختلاف نظرهای جدی بین ایران و عربستان وجود دارد که نمونه آنها را میتوان در موضوعات مهم منطقه همچون مسئله عراق و سوریه، یمن، لبنان و فلسطین مشاهده کرد. البته برخی از رسانه ها و مقامات سعودی ادعاهایی را درباره توان نظامی عربستان در رویارویی با ایران مطرح میکنند که قابل تامل است.
"کالین پاول" وزیر خارجه اسبق آمریکا طی اظهاراتی رسانهای سعودی ها را از توهم حمله به ایران بازداشت. در برنامه کارشناسی شبکه سی ان ان ( CNN)سه کارشناس سعودی ادعا کردند که در ۴ تا ۶ ساعت میتوانند آسمان و حریم هوایی ایران را تصرف کنند و در اختیار بگیرند. "کالین پاول" وزیر خارجه اسبق آمریکا که به عنوان مهمان و کارشناس تلفنی برنامه بود، نسبت به این اظهارات واکنش نشان داد. او پس از خندهای تمسخر آمیز گفت : نه نه ، من چنین فکر نمیکنم . صحبتهای شما بیشتر جنبه جوک و خنده دارد؛ اگر ایران مستقیم با شما وارد جنگ شود شما حتی فرصت پیدا نمی کنید که تلفن را بردارید تا از ما تقاضای کمک کنید. بهتر است کمی واقع بین باشید و ایران را با یمن و هیچ کشور دیگر مقایسه نکنید؛ حتی ما هم تا کنون چنین ادعایی نکرده ایم.
صورت رویارویی مستقیم عربستان با ایران سعودی ها فرصت نمیکنند حتی تلفن را بردارند تا از آمریکا تقاضای کمک کنند؛ مصداق این جمله قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران است که با داشتن انواع موشک های برد بلند و متوسط میتواند منافع و اهداف سعودی را هدف قرار دهد که از جمله آنها میتوان به "وزارت جنگ عربستان"، "شرکت نفتی آرامکو"، "پایگاه های شاهزاده سلطان" و پایگاههای نظامی دیگر اشاره کرد که موشکهای ایرانی میتوانند آن ها را هدف قرار دهند.
سردار سرتیپ "امیرعلی حاجی زاده" فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهارداشت: موشکها در بردهای مختلف در همه پایگاهها بر روی پرتابگر (لانچر) سوار، آماده پرتاب و دستها بر روی ماشه است و فقط منتظر دستور فرمانده معظم کل قوا هستیم.
در مجموع شاید قدرت تجهیزاتی و نیروی هوایی رژیم سعودی از جمهوری اسلامی بیشتر باشد؛ اما ایران یگانه قدرت موشکی منطقه است که می تواند در صورت بروز هرگونه درگیری، پاسخی دردناک به دشمنان بدهد.
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب |